skip to Main Content
Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ελπίζουμε να απαντήσουμε στις περισσότερες από τις ερωτήσεις σας σχετικά με το SUP. Εάν οι ερωτήσεις που θα βρείτε δεν καλύπτουν την δική σας περίπτωση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας από την σελίδα της επικοινωνίας και θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο

Τι είναι η τεχνολογία σύντηξης MSL;

Η τεχνολογία σύντηξης MSL είναι το νέο υλικό που χρησιμοποιούμε στις νέες σανίδες μας που πρωτοκυκλοφόρησαν το 2016. Αφορά τη σύντηξη ενός δεύτερου στρώματος από ανθεκτικό πολυμερές υλικό στον πυρήνα των ινών drop stitch στο στάδιο που είναι ακόμη πρώτη ύλη, αντί να γίνεται η κόλληση από ανθρώπινο χέρι. Αυτό αποτρέπει πιθανά σφάλματα που μπορεί να οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα. Η βιομηχανική διαδικασία υψηλής τεχνολογίας σύντηξης εξοικονομεί σχεδόν 2 κιλά σε βάρος και κάνει τις σανίδες πιο άκαμπτες σε χαμηλότερες πιέσεις φουσκώματος.

Πόσο ανθεκτική είναι μια σανίδα της Red Paddle;

Με μια λέξη: Σκληρό Καρύδι. Κάναμε σχετικές δοκιμές για να αποδείξουμε το πόσο ανθεκτικές είναι οι σανίδες μας ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε εσείς! Φροντίστε τη σανίδα σας όπως πρέπει και εκείνη θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο σύμμαχό σας μέσα στο νερό για πάρα πολλά χρόνια.

Μπορώ να μάθω σανιδοκωπηλασία σε μία σανίδα της Red Paddle;

Αναμφίβολα το μπορείτε και λόγω του ότι πρόκειται για φουσκωτές σανίδες θα είναι ευγενικές με το σώμα σας όταν θα τύχει να πέσετε. Πολλές σχολές σανιδοκωπηλασίας σε όλο τον κόσμο επιλέγουν τις σανίδες της Red Paddle ως πρώτη επιλογή τους για τα μαθήματα σανιδοκωπηλασίας, κάτι που δείχνει ότι σέβονται και τους μαθητές τους.

Μπορούν να συγκριθούν οι σανίδες αυτές με τις σκληρές σανίδες της αγοράς;

Όταν φουσκωθούν σωστά και χρησιμοποιηθούν για γενικής φύσεως σανιδοκωπηλασία δύσκολα θα διακρίνετε κάποια διαφορά. Για υψηλή απόδοση στο σέρφινγκ θα ανακαλύψετε ότι θα χρειαστεί να προσαρμόσετε το στυλ σας, καθώς είναι διαφορετική η αίσθηση και ο τρόπος ανάβασης σε μια τέτοια σανίδα, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι μπορείτε να ξεφουσκώσετε τη σανίδα σας, να την πακετάρετε κάνοντάς την ρολό και να την αποθηκεύσετε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας με ευκολία. Επιπλέον η μεταφορά της αεροπορικώς σε άλλους προορισμούς είναι παιχνιδάκι. Οι σανίδες μας λατρεύουν τα ταξίδια.

Πόσο χρόνο μπορώ να αφήσω τη σανίδα μου φουσκωμένη;

Με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσετε κάποια απώλεια πίεσης και ειδικότερα όταν υπάρχουν αλλαγές στη θερμοκρασία. Απλά φουσκώστε τη σανίδα καλά προτού μπείτε στο νερό. Η σανίδα θα πρέπει να αποθηκεύεται μακριά από άμεση ηλιακή ακτινοβολία και αν δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε για κάποιο μεγάλο διάστημα θα πρέπει να μειώσετε την πίεση του αέρα κάτω από τα 15 psi.

Πόση πίεση αέρα μπορώ να βάλω μέσα στη σανίδα κατά το φούσκωμα;

Οι σανίδες μας είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να αντέχουν υψηλές πιέσεις. Δεν θα χρειαστεί να βάλετε παραπάνω από 25 psi στη σανίδα σας. Με πίεση παραπάνω από το όριο αυτό δεν θα δείτε βελτίωση στην ακαμψία αλλά θα διαπιστώσετε ότι δεν θα μπορείτε εύκολα να πιέσετε τη βαλβίδα προς τα κάτω για να ξεφουσκώσετε τη σανίδα, ενώ επίσης θα σας πάρει περισσότερο χρόνο να τη φουσκώσετε. Για γενική χρήση μια πίεση αέρα μεταξύ 15 έως 22 psi είναι το ιδανικό. Οι πιο μεγαλόσωμοι αναβάτες μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο από μία πίεση κοντά στα 25psi. Οτιδήποτε πάντως πάνω από 15 psi είναι πολύ αποδεκτό.

Πώς μπορώ να συντηρήσω τη σανίδα μου;

Το να συμπεριφέρεστε στη σανίδα σαν να ήταν ένας καλός φίλος από τα παλιά θα διατηρήσει καλή την εμφάνιση της σανίδας για τη μεγαλύτερη δυνατή χρονική διάρκεια. Ιδανικά, πλένετε τη σανίδα σας με καθαρό νερό μετά από κάθε χρήση, διατηρήστε τη μακριά από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία και αποθηκεύστε την έχοντας κάνει τη σανίδα ένα χαλαρό ρολό.
Στις φουσκωτές σανίδες δεν αρέσει να ψήνονται στον ήλιο, οπότε αν μπορείτε να τις κρατάτε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία ή στη σκιά όταν δεν τις χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα θα σας βοηθήσει να έχετε μια μακρά σχέση μαζί της.

Τι περιλαμβάνει το κιτ επισκευής που παίρνω μαζί με τη σανίδα;

Στην απίθανη περίπτωση που κάνετε τρύπα στη σανίδα σας τότε θα βρείτε μέσα στο κιτ επισκευής (το οποίο συνοδεύει κάθε σανίδα) κόλλα και μερικά μπαλώματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να κλείσετε την τρύπα και να συνεχίσετε τη σανιδοκωπηλασία. Για να γίνει καλά η επισκευή θα πρέπει η σανίδα να μείνει έξω όλο το βράδυ για να αποκατασταθεί σωστά η ζημιά. Επίσης, στο εσωτερικό του κιτ επισκευής υπάρχει ένα εργαλείο για τη βαλβίδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τη βαλβίδα από τη σανίδα για να την επισκευάσετε. Μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να την αφαιρέσετε αλλά εάν χρειαστεί θα έχετε το κατάλληλο εργαλείο για τη δουλειά αυτή.

Μπορεί ο καυτός ήλιος να προκαλέσει υπερβολική πίεση στη σανίδα;

Όχι, αλλά δεν σας συνιστούμε να αφήσετε τη σανίδα σας έκθετη σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Εάν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή θα μπορέσετε να διατηρήσετε τη σανίδα σας σε καλή λειτουργική κατάσταση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης της σανίδας;

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σανίδα, αφού πρώτα την κάνετε ένα ρολό και τη βάλετε μέσα στην τσάντα, ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα να φυλάξετε τη σανίδα πλήρως ή μερικώς φουσκωμένη. Εάν δεν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τη σανίδα σας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σας συνιστούμε να την αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος και έχοντας κάνει τη σανίδα ένα χαλαρό ρολό.

Έχετε άλλες ερωτήσεις;

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι που δεν έχει απαντηθεί εδώ; Εάν ναι, παρακαλούμε στείλτε την ερώτησή σας μέσω της ιστοσελίδας «Επικοινωνία» και θα σας απαντήσουμε άμεσα.
Σας ευχαριστούμε!

Back To Top